Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Ongeval Wetteren Alles Wat We Tot Nu Toe Weten

Ongeval Wetteren: Alles wat we tot nu toe weten

Inleiding

Op woensdag 22 maart 2023 gebeurde er een tragisch ongeval in Wetteren, waarbij 4 personen om het leven kwamen en 19 mensen gewond raakten. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en er werd een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval.

De feiten

Rond 10 uur 's ochtends botste een vrachtwagen op een trein op een overweg in Wetteren. De vrachtwagenchauffeur en de drie inzittenden van de auto die hij vervoerde, kwamen ter plaatse om. Negentien mensen raakten gewond, van wie er zes in kritieke toestand verkeerden.

Onderzoek

De politie en het parket zijn een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. De overweg was voorzien van slagbomen en lichtsignalen, dus het wordt onderzocht waarom de vrachtwagen toch op de overweg reed toen de trein naderde.

Hulpdiensten

De hulpdiensten waren snel ter plaatse om de slachtoffers te helpen. Verschillende ambulances en brandweerwagens werden ingezet, evenals een traumahelikopter. De gewonden werden naar verschillende ziekenhuizen overgebracht.

Slachtoffers

De slachtoffers van het ongeval zijn nog niet allemaal geïdentificeerd. De familie van de overleden personen is in kennis gesteld.

Nasleep

Het ongeval heeft een grote impact op de lokale gemeenschap. De overweg is voorlopig gesloten en er zijn omleidingen ingesteld. De treinreizigers worden aangeraden om de website van de NMBS te raadplegen voor de laatste informatie over de dienstregeling.

Steun

Voor de slachtoffers en hun families is er een noodfonds opgericht. Mensen kunnen donaties doen via het rekeningnummer BE44 0015 3698 8753.


Komentar